VMR 2.1.2.1 - Release Notes

Fixes

  • Fixes the 4dB of gain offset for FG-47 mk2 & FG-44. 

- VMR 2.1.1.1

New Features

  • Introduced Classic Instruments Module

Fixes

  • Pro Tools 10 may crash when inserting VMR
  • Deleting a Default Module Preset makes the DAW crash
  • Occasional AU freezes while scanning
  • Studio One and AU only: Wrong recalls with Mono VMRs
  • Pro Tools only: Module Preset Names are not recalled with a session
  • VMC Classic Tubes: Crash when reaching N/A Mics through automation
  • Crash when removing Classic Tubes 3 License

Rollback

Forced to rollback the dynamic parameter feature (example: "A-01" becomes "A-Input" in automation lines and control surfaces) in Pro Tools due to a regression in Pro Tools 10: automation was no more possible.

Improvements

  • VMC Classic Tubes becomes Classic Tubes

Known Issues

VMR 2.0 Specific
  • Potential "No License Found" issue when updating VMR from 1.9 to 2.0

Workaround: Remove/re-add affected licenses on your iLok and perform a Synchronize.

Everywhere
  • Stepped Knobs exhibit continuous behavior on Automation Lanes
  • Occasional GUI glitches when moving Modules
  • Clicking on a Module while any popup menu is open causes random behavior
Specific Modules
  • U73b: Slight volume drop when switching from red Release (2,5/6/10) to black release (0,3/0,6/1,2)
  • VCC and Pro Tools only: Default Preset randomly loads Parameters at 0
  • VCC: Laggy Knobs when using mouse wheels on grouped Knobs
  • VCC: US A Console may cut the audio signal when several VCC are Grouped
Specific Mac
  • Tooltips work only with the focused Module
  • Pro Tools 10 only: 401/116/Revival VU Meter stays visible when swapping Modules
Specific Windows
  • Windows 7 only: No loading panel when inserting the 1st instance (white screen instead)
Specific DAWs
  • Crash when pressing Escape with a menu open in Reaper
  • Reaper VST3 only: No loading panel when inserting the 1st instance
  • Pro Tools and Reaper AU only: Parameter names appear as A-1, A-2, etc.
  • Rack doesn't expand in Ozone Standalone
  • Pro Tools/Cubase/Nuendo/Sonar/Reaper: Parameter names are not updated in the automation lines
  • Triumph only: Offline rendering doesn't work
  • Logic Pro only: LED and VU Meters not returning to Zero when you stop the playback
  • Logic Pro only: VCC and FG-116 GUI delay glitch with I/O linked
  • Sonar and VST2 only: VMR Default Preset is loaded with all Parameters to 0

Shared Framework Issues

  • Live and AU only: Temporary white space when resizing plugin
  • Adobe Audition and VST3 only: GUI disorder when resizing plugin
  • Mac and Live VST2 32-bit only: Resize moves the GUI
  • OS X 10.8.5: AU Validation fails in Logic
  • Windows and Reaper VST3 only: Full-speed Offline Renders don't read correctly the automation
  • Pro Tools 12: Committing a track brings a Tail with Noisy Plugins OS X 10.11 only: Sluggish video when GUI is open
  • FL Studio and VST3 only: Automations are not read when rendering or when GUI is closed
  • Mac and Wavelab VST2 32-bit only: GUI Disorder
  • Wavelab and Audio File Workspace only: Silence added at the end of files (1s) when rendering | Workaround: Enable “No Tail” in the rendering options.
  • WaveLab and  Audio File Workspace: Fade-out at boundary (rendering option) doesn't work
  • Triumph only: Process is missing when rendering
  • Triumph only: Crash when closing sessions
  • Triumph only: Plugins are not recalled when reloading a session
  • Digital Performer and VST2 only: Plugins fail examination
  • Mac only: Launching Studio One 2 without iLok crashes the DAW
  • Sony Vegas Pro only: Settings/Parameters are not recalled
  • Vienna Ensemble Pro and AU only: Blank GUI
Was this article helpful?
1 out of 1 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

0 comments

Article is closed for comments.