VMR 2.0.3.4 - Release Notes

New Features

  • Introduced the Dream Strip feature
  • Introduced the Oversampling option (through Settings menu)
  • Added a second Module Library view = List view
  • Added a Search Modules feature in the Library
  • Added a Clear Rack button
  • Added an Undo/Redo feature
  • Introduced the distinction between Factory Presets (locked Presets) and User Presets

Fixes

  • Pro Tools only: Potential freezes when using VMR with 3rd party iLok plugins
  • Pro Tools only: Parameter names appear as A-01, A-02, etc.
  • Pro Tools Compare does not properly recall Module settings
  • Live and VST2 only: Occasional Presets and Snapshots inconsistencies
  • Windows only: Cropped GUI when resizing the plugin in Maschine and Bitwig

Improvements

  • Major iLok protection update (faster module loading/unloading)
  • VMR first loading optimizations
  • User interface slightly updated
  • Trimmer is now BLACK
  • Removed noises in FG-73, FG-76, FG-S, FG-N and FG-Stress
  • VCC: Noise reduction ON by default
  • New Rack Presets
  • New FG-Stress Presets from Dave Derr

Known Issues

Everywhere
  • Stepped Knobs exhibit continuous behavior on Automation Lanes
  • Occasional GUI glitches when moving Modules
  • Clicking on a Module while any popup menu is open causes random behavior
Specific Modules
  • U73b: Slight volume drop when switching from red Release (2,5/6/10) to black release (0,3/0,6/1,2)
  • VCC and Pro Tools only: Default Preset randomly loads Parameters at 0
  • VCC: Laggy Knobs when using mouse wheels on grouped Knobs
  • VCC: US A Console may cut the audio signal when several VCC are Grouped
Specific Mac
  • Tooltips work only with the focused Module
  • Pro Tools 10 only: 401/116/Revival VU Meter stays visible when swapping Modules
Specific Windows
  • Windows 7 only: No loading panel when inserting the 1st instance (white screen instead)
Specific DAWs
  • Reaper VST3 only: No loading panel when inserting the 1st instance
  • Reaper AU only: Parameter names appear as A-1, A-2, etc.
  • Rack doesn't expand in Ozone Standalone
  • Pro Tools/Cubase/Nuendo/Sonar/Reaper: Parameter names are not updated in the automation lines
  • Triumph only: Offline rendering doesn't work
  • Logic Pro only: LED and VU Meters not returning to Zero when you stop the playback
  • Logic Pro only: VCC and FG-116 GUI delay glitch with I/O linked
  • Sonar and VST2 only: VMR Default Preset is loaded with all Parameters to 0

Shared Framework Issues

  • Live and AU only: Temporary white space when resizing plugin
  • Adobe Audition and VST3 only: GUI disorder when resizing plugin
  • Mac and Live VST2 32-bit only: Resize moves the GUI
  • OS X 10.8.5: AU Validation fails in Logic
  • Windows and Reaper VST3 only: Full-speed Offline Renders don't read correctly the automation
  • Pro Tools 12: Committing a track brings a Tail with Noisy Plugins
  • OS X 10.11 only: Sluggish video when GUI is open
  • FL Studio and VST3 only: Automations are not read when rendering or when GUI is closed
  • Mac and Wavelab VST2 32-bit only: GUI Disorder
  • Wavelab and Audio File Workspace only: Silence added at the end of files (1s) when rendering | Workaround: Enable “No Tail” in the rendering options.
  • WaveLab and  Audio File Workspace: Fade-out at boundary (rendering option) doesn't work
  • Triumph only: Process is missing when rendering
  • Triumph only: Crash when closing sessions
  • Triumph only: Plugins are not recalled when reloading a session
  • Digital Performer and VST2 only: Plugins fail examination
  • Mac only: Launching Studio One 2 without iLok crashes the DAW
  • Sony Vegas Pro only: Settings/Parameters are not recalled
  • Vienna Ensemble Pro and AU only: Blank GUI

--

VMR 1.9.3.1 Release Notes

Fixes 

  • Added Audified U73b Module

Known Issues

Specific U73b
  • Slight volume drop when switching from red Release (2,5/6/10) to black release (0,3/0,6/1,2)
Everywhere
  • Stepped Knobs exhibit continuous behavior on Automation Lanes
  • Occasional GUI glitches when moving Modules
  • Hiding the Library or moving the VMR View displays the Rack Preset Modifier
  • Clicking on a Module while any popup menu is open causes random behavior
Specific Modules
  • VCC and Pro Tools only: Default Preset randomly loads Parameters at 0
  • VCC: Laggy Knobs when using mouse wheels on grouped Knobs
  • VCC: US A Console may cut the audio signal when several VCC are Grouped
Specific Mac
  • Studio One 3.5.2 and AU only: Crash on exit (fixed with Studio One 3.5.3)
  • Live VST2 only: Adding modules/loading presets glitches audio
  • Tooltips work only with the focused Module
  • Pro Tools 10 only: 401/116/Revival VU Meter stays visible when swapping Modules
Specific Windows
  • Potential freezes in Pro Tools when using VMR with 3rd party iLok plugins
  • Windows 7 only: No loading panel when inserting the 1st instance (white screen instead)
Specific DAWs
  • Reaper and VST3 only: No loading panel when inserting the 1st instance
  • Pro Tools and Reaper AU only: Parameter names appear as A-1, A-2, etc.
  • Studio One and VST3 only: Unexpected sound when using the Fat Bass Mix Master Preset
  • Rack doesn't expand in Ozone Standalone
  • Cubase/Nuendo/Sonar/Reaper: Parameter names are not updated in the automation lines
  • WaveLab and Audio File Workspace only: No process when rendering
  • Triumph only: Offline rendering doesn't work
  • Logic Pro only: LED and VU Meters not returning to Zero when you stop the playback
  • Logic Pro only: VCC and FG-116 GUI delay glitch with I/O linked
  • Sonar and VST2 only: VMR Default Preset is loaded with all Parameters to 0

Shared Framework Issues

  • OS X 10.8.5: AU Validation fails in Logic
  • Windows only: Cropped GUI when resizing the plugin in Maschine and Bitwig
  • Windows and Reaper VST3 only: Full-speed Offline Renders don't read correctly the automation
  • Pro Tools 12: Committing a track brings a Tail with Noisy Plugins
  • OS X 10.11 only: Sluggish video when GUI is open
  • FL Studio and VST3 only: Automations are not read when rendering or when GUI is closed
  • Mac and Wavelab VST2 32-bit only: GUI Disorder
  • Wavelab and Audio File Workspace only: Silence added at the end of files (1s) when rendering | Workaround: Enable “No Tail” in the rendering options.
  • WaveLab and  Audio File Workspace: Fade-out at boundary (rendering option) doesn't work
  • Triumph only: Process is missing when rendering
  • Triumph only: Crash when closing sessions
  • Triumph only: Plugins are not recalled when reloading a session
  • Digital Performer 8 and VST2 only: Plugins fail examination
  • Mac only: Launching Studio One 2 without iLok crashes the DAW
  • Sony Vegas Pro only: Settings/Parameters are not recalled
  • Vienna Ensemble Pro and AU only: Blank GUI

 

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

0 comments

Article is closed for comments.